MORERA RANSANZ, JORDI

Vaig néixer lany 1986 (per desgràcia, sense cap pa sota el braç). Soc forner de cinquena generació a LEspiga dOr, un forn familiar que trobaràs al bell mig del laberint de carrerons estrets del casc antic de Vilanova i la Geltrú, i que va fundar la meva besàvia Genoveva, lany 1888. En ple segle XXI, a casa continuem amb la mateixa idea entre cella i cella: fer bon pa. Tan aviat com vaig acabar la universitat, vaig decidir sumar-me a la persecució daquesta idea. La meva altra passió, a banda de fer pa, és explicar la noblesa de lofici de forner i transmetre el respecte per aquest aliment. Per aquest motiu, lany 2011 engeguem laventura de Culturadelpa.com, un lloc de trobada per als amants del bon pa i una plataforma de difusió del que sha convertit en tota una filosofia de vida. També vaig començar a impartir classes sobre pa, tant en tallers destinats a forners amateurs, com en programes educatius i ocupacionals per a joves. Des de llavors he col·laborat amb escoles per a professionals del sector, com lescola Andreu Llargués de Sabadell o el centre dinvestigació Innopan de Lleida. Ensenyar als altres ha estat el recordatori més important per continuar formant-me. Puc dir que faig de professor, però em falta una eternitat per arribar a ser un mestre.


Libros del autor

Ordenar y filtrar

Opciones

Ordenar por:

Filtros Quitar

Disponibilidad:

Sección:

Editorial / Marca: